ISB/Team Atria - TU   4 - 9

Ilmajoki

ISB/Team Atria 4-9 TU

Äärimmäisen tärkeät pisteet Ilmajoen tanssiparketilta!

Lähtökohdat peliin olivat suorastaan kutkuttavan jännittävät, sillä olihan ISB ja TU pisteen sisällä ja voittajajoukkue käytännössä ilmoittautui mukaan viidenneksi taistelemaan playoffpaikasta. Panos näkyi heti alkulämmittelyistä ja TU:n hyvä keskittyminen kantoi hedelmää ensimmäisen erään asti.

Peli alkoi hyvin tasaisesti ja ensimmäiset 10 minuuttia oli jopa hieman enemmän ISB:n hallintaa. Vaikkakin jo neljännellä minuutilla Robert de Tialan sutaisu löysi Aleksin polven ja puolen minuutin kuljetuksen/kikkailun päätteeksi Aleksi sijoitti puolen kentän kantilla pallon vastustamattomasti maalivahdin saavuttamattomiin verkon perukoille. Loppuerästä ISB:n hermokontrolli petti ja TU:n pääsi loistokkaisiin vastahyökkäyksiin ja puolen kentän riistoihin. Ensimmäisenä 17 minuutin tietämillä Pete sivalsi etukulmasta ISB:n oman maskin myötä pallon reppuun. Puolisen minuuttia siitä, Jämsä sai pallon kuin tarjoiltuna puolessa kentässä, pari askelta suuntaan jos toiseenkin kunnes kanttiveto viimein lähti ja löysi kuin löysikin verkon. Ja tanssit jatkuivat heti seuraavassa vaihdossa 7 sekuntia myöhemmin, kun Harri aloitti eteenpäin, syötti Tompalle laitaan, Tomppa keskelle Harrille ja Harri jatkoi Laurille takatolpalle, josta oli helppo putata tyhjiin. Jotta erä ei ollut tarpeeksi erikoinen TU:n osalta, niin Atte ”luin tuon syötön eilisestä lehdestä” Lassila katkaisi vastustajan vaparikuvion ja päätti vetää äkkiä ennen kuin ketjukaverit pyytävät syöttöä yllättäen maalimolken jälleen puolesta kentästä.

Toiseen erään lähdettiinkin klassisesti selitellen ”0-0”-tilanteesta ja eihän siinä mennyt edes minuuttia kun omissa kolisi Wiiksen nosteltua kättä pystöön juomatörppöä hakiessa. Toinen erä olikin ISB:ltä huomattavasti parempaa tekemistä ja kenttäpelaajat saivatkin kiittää Siermalaa maalilla, että lukemat pysyivät maltillisina. 25 minuutin tietämillä TU:n tuttu ja vaarallinen ylivoima pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta ylivoima päättyi lähes odotusten mukaan. Harri käytti liikaa voimaa mailalla huitoessaan ja Helanen osoitti jäähypenkin suuntaan. Toisaalta täytyy olla tyytyväinen, että omiin ei ylivoimalla otettu ja alivoimakin kestettiin. Ottelun puolessa välissä ISB pääsi vielä kaventamaan viivapommilla, mutta siihen erän maalit jäivät. Erän lopulla vielä joukkueen kovin työmies näytti taitonsa mittanauhan varressa. Vastustajan oman pään kulmavapari, Niko omasta mielestään 3m päähän, pallo varteen ja mies jäähylle väärästä etäisyydestä. Huhujen mukaan Niko mutisi matkalla jäähypenkille, että on kyllä rullamittaillut sen verran paljon, että oli varmasti yli 3m, no tiedä häntä. Alivoimalle kuitenkin erän loppuun ja Nikolle pikku kiukku päälle, lupasi hyvää.

Erätauolla klassiset syytökset toinen toisille hävityn erän jälkeen ja johan alkoi peli taas rullaamaan. Alivoiman päätteeksi Lauri voitti kauden ensimmäisen juoksu- ja kulmapallon syöttäen juuri jäähypenkiltä karanneelle monsterille, joka tälläsi bazookansa suoraan syötöstä koko ruhonsa voimalla verkon perälle. Kolmannen erän puoleen väliin asti mentiinkin aika rauhallisissa tunnelmissa ja kyttäiltiin paikkoja. ISB:n aikalisällä 50 minuutin kohdalla paremmat liemet keitti kuitenkin TU:n ykkösketju, sillä vain 11 sekuntia aikalisästä Tuomas ”syötäsyötäsyötä” Määttälä laittoi Laurin lätyn varmasti veskan puikoista sisään ja kädet kattoon. Ykkösketjulle hetki huilia penkillä ja seuraavassa vaihdossa taas osui. Harri tarjoili maalin eteen tyhjille tonteille Laurille pallon ja pallo jatkoi matkaa lirpin myötä maaliin. Tässä vaiheessa ISB:n penkki alkoi jo vaipua synkkyyteen, vaikka muutama vielä tekotsempillä koittikin luoda uskoa jengiin. 6 sekuntia kuitenkin edellisestä Aleksi kanttasi jälleen 20m pitkällä askeleella ja pommitti lähes bazookan veroisen pommin etuyläkulmaan ylärimaa napsuten. Joku kyllä väitti, että ei se ylärimaan osunut vaan se oli ISB:n selkäranka mikä napsahti. Oli miten oli, loput 7 minuuttia pelailtiin loppuun, minkä myötä ISB:n Peltola niittasi loppunumerot 4-9 kolmisen minuuttia ennen pelin päätöstä.

Muutamia nukahduksia lukuunottamatta Petolaumalta oikein ehjä esitys ja etenkin riittävä. Wiiksi torjui maalillaan loisteliaasti ja jokainen kenttäpelaaja painoi hommia molempiin suuntiin kovalla asenteella. Eipä siinä näin ollen ISB:lle jätetty edes mahdollisuuksia ja unelma playoffpaikasta elää edelleen! Ensi lauantaina vastaan tulee säilymisestä kamppaileva Kauhajoki, joten molemmille pisteet ovat äärimmäisen tärkeät. Siispä halli täyteen ja mökää mökkiin!