TU - Blue fox  10 - 6

Lampin halli

TU 10 - 6 Blue Fox

Loistava voitto!

Huhhuh, olihan lauantaina sählypeli! Ottelun lähtökohdat olivat kohtalaisen selkeät, sarjakärki ja kauden aikaisemman kohtaamisen selkeästi nimiinsä vienyt Blue Fox tuli Toholammille ennakkosuosikkina. Vaan kuinkas kävikään. Pienen alkukankeuden jälkeen peli lähti meiltä lentoon ja lensi loppuun asti. Siinä sai kaveri vain ihmetellä.

1.Erä.

Tiedossa oli, että Foxit tulee lujaa ensimmäisen 10min ja tulihan ne. Korkea karvaus ja pelinopeus tuotti tulosta kahteen kertaan ja asialla ennakossa mainittu Didrik Lillas. Alkuryntäyksestä selvittiin kuitenkin housut jalassa ja sen jälkeen alkoi tapahtua. 30 sekuntia ja halli räjähtää kolmeen kertaan. Ensimmäiset kaksi maaleista syntyy vahvan 2.kentän peräkkäisistä vaihdoista. Kun vielä kolmas vaihto putkeen ja Harri Keskisipilä iskee pallon verkkoon, mikään ei enää meitä pysäyttänyt. Flow päälle ja päätyyn asti. Tauolle 3-2 lukemissa.

2.Erä.

Toisen erän alkuun Foxit tuli jälleen vahvasti ja onnistuikin tasoittamaan pelin erän toisella minuutilla. Mitäpä näistä. 5 minuuttia myöhemmin jälleen tehohetki ja ensin Harri iskee illan toisen ja heti perään käsittämättömän pelin pelannut Timi Kopsala illan ensimmäisensä. Foxeille tarjottiin pientä mahollisuutta tulla peliin mukaan, kun TU hölmöili vaihtojen kans ja 2min jäähy. Joku voisi sanoa että se oli vain ansan virittäminen, sillä Tuomas Määttälä hassutteli koko Foxien ylivoima-nipun ja antoi Laurille takatolpille tyhjiin. Laurihan näistä tekee aina ja tämä riitti kaverin veskalle. Mies vaihtoon. Aivan erän lopussa maalitykki Timi lisäsi vielä johtoa lukemiin 7-3 ja tauolle hymyssä suin.

3.Erä.

Kolmanteen erään lähdettiin varmistamaan voittoa ja pelaamaan fiksusti. Asiaa auttoi huomattavasti, kun erän neljännellä minuutilla Timi täydensi hattutempun ja TU jo 5 maalin johtoon. Jäähyjä vihellettiin tässä pelissä 3 kappaletta ja kaikki samalle TU:n miehelle. Kaksi kertaa Foxit ei onnistunut tilaisuutta käyttämään, mutta kolmas tuotti tulosta. Pelimiesten kympille Foxit lähti takaa-ajamaan neljän maalin takaa. Aluksi, sillä reilu 9min jäljellä ja Tuomas jälleen vahvaa tekemistä ja pallo ratkaisevan oloisesti Foxien maaliin. Kahteen kavennusosumaan jäi kuitenkin loppukiri ja kun Timi namutteli tyhjiin illan 4(!) maalinsa, loppulukemat ansaitusti meille 10-6.

Yhteenveto:

Aina se ei ole kaunista. Aina se ei ole mitään pikkukikka juhlaa. Mutta kun Peto herää, se herää. Valtaisaa taistelua pelin viimeiset 30min! Tässä pelissä oli vain onnistujia. Ensimmäinen peli pitkään aikaan, kun kaikki 3 kenttää toimi kiitettävästi ja sai pelin rullaamaan. Puolustajat purki hyvin korkeaa karvausta ja piti kaverin pihdeissä. Hyökkääjät paino älyttömästi hommia joukkueen eteen. Ja maalissa.. Tomi Alakarjula pelasi aivan huikean ottelun ja otti tukun gamesavereita. Onnistuttiin riisumaan Foxit aseista valmentajavelho Harrin taktisilla oivalluksilla. Yleisöki möykkäs enemmän ku alkukaudella tähän mennessä, joten aivan mahtava sählypäivä! Nyt pyyhkästään hunajat suupielestä ja suunnataan katseet tulevan lauantain Paappa-peliin. Vastushan kovenee ja pidot paranee. Lähempänä ennakkoa.