TU - SB Vaasa  8 - 9 VL

Lampin halli

TU 8 - 9 rl. SB Vaasa

Rankkaritappio!

Viime lauantaina pelattiin TU:n kauden 8.runkosarjan ottelu, kun Toholammille saapui odotetun kova SB Vaasa. Melkoinen trilleri pelistä lopulta syntyikin. Erityisesti Vaasan 1.kenttä oli juuri sitä mitä odottaa saattaa, yksi sarjan parhaista viisikoista. Lopulta peli ratkesikin vasta rankkareilla..

1.Erä.

Peli alkoi TU:n osalta hyvin ja ensimmäisessä erässä saatiin lukuisia maalipaikkoja, mistä normaalina päivänä olisi verkko heilunut. Kopissa oli ennen peliä tavallista hiljaisempaa, joten tiettyä puristusta saattoi olla ilmassa. Aika perinteisen kaavan mukaan mentiin, eli kun ite et tee niin kaveri teki ensimmäisestä paikastaan. Erässä nähtiin kuitenkin yhteensä 5 maalia, joista viimeisin harmittava 2-3 johtomaali Vaasalle aivan erän loppuun. Tauolle näissä lukemissa siis.

2.Erä.

Toinen erä alkoi jälleen vahvasti, kun Tuomas Määttälä iski tasoituksen reilu pari minuuttia erän alusta. Kissa-hiiri leikki jatkui kuitenkin, kun ensin hurjassa vireessä ollut Kaius Klemetti siirsi Vaasan jälleen johtoon. Sen jälkeen tuli TU:n tehohetki reilussa 3min laitettiin palloa Vaasan pussiin kolmeen kertaa. Hetken näytti jo hyvältä. Liian hyvältä. Kaksi seuraavaa vaihtoa ja molemmissa pahat menetykset kaverille ja äkkiä peli tasan taas. Tauolle lukemissa 6-6.

3.Erä.

Kolmannessa erässä jatkui vuorotellen maalin teko ja kun molemmat joukkueet onnistuivat kahteen kertaan, varsinainen peliaika päättyi tasan 8-8.

Jatkoaika/Rankkarit.

Jatkoajalla mentiin yllättävänkin päästä päähän ja maalipaikkoja ja läpiajoja tuli molemmille joukkueille. Maalivahdit olivat kuitenkin kovassa iskussa, ja meidän Wiiksi poimi jälleen useita huikeita torjuntoja. 5min jatkoajalla ei maalia nähty, joten rankkarit edessä. Vaasa oli tässä kisassa parempi, onnistuen jokaisella yrittämällä ja poimi 2 pistettä mukaansa.

Yhteenveto:

Kova oli vastustaja, varsinkin Vaasan 1.viisikko. Tämä oli toki tiedossakin, mutta aivan ei riittänyt. Todella tasainen peli ja paremmalla viimeistelyllä kumpi tahansa joukkue ois voinut voittaa varsinaisella peliajalla. 8 päästettyä maalia on aika paljon. Tästä täytyy antaa kuitenkin tunnustusta kaverille, joka sai ajoittain pitkiä myllyjä meidän päähän ja hyvin syöttöjä läpi puolustavan viisikon. Tästä ei muuta kun jälleen opit matkaan ja pienellä viilauksella kohti seuraavaa vääntöä. Sarjataulukko näyttää edelleen hyvältä ja tärkeä piste saatiin jäämään kotiin. Odotettavissa on, että Vaasa tulee nousemaan taistelemaan pleijaripaikasta ihan tosissaan.

TU:lta parhaana palkittiin jälleen loistavan pelin pelannut Aleksi Huhtala: "Viime kaudella saimme oppia kantapäänkautta, että oli vastus paperilla minkä tasoinen tahansa, on peliin asennoiduttava kunnolla. Viikonloppuna Laihialle saapuu nöyrä TU, joka ei kuitenkaan anna vastustajalle missää tilanteessa vähääkään armoa!"

Matka jatkuu siis tulevana lauantaina Laihialla Remixin vieraana. Ennakkoa tulossa piakkoin.