TU - Hipa  6 - 4

Lampin halli

TU 6 - 4 HiPa

Onnistunut kotiavaus!

Viime lauantaina päästiin avaamaan myös kotiluolassa sarjapelit, ja millä tavalla! Odotettavissa oli huipputasainen ja kiihkeä ottelu, mitä se myös olikin. Molemmat joukkueet pääsivät lähtemään matsiin lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Lampin halliin oli saapunut 200+ katsojaa ja tunnelma oli jälleen kerran erinomainen. Iso kiitos kaikille mahtavasta kannustamisesta!

1.Erä.

Jo heti ottelun alussa näki, että sähköä on ilmassa ja molemmat joukkueet olivat valmistauteet hyvin. Tämä näkyi erityisesti siinä, että tilanteisiin mentiin lujaa ja jäähyjä vihelleltiin. Hipa aloitti maalinteon jo ajassa 03:23 kun Boren napautti ylivoimalla pallon ohi loistavan pelin pelanneen Tomi Alakarjulan. Sen jälkeen jäähyiltiin lisää ja TU onnistui tasoittamaan tasavajaalla Lauri Hyvärin toimesta. Vain 13sek myöhemmin, yleensä puhtaasti pelaava Sampo Uusitalo otti poikkeuksellisen jäähyn. Hipan ylivoima tuotti tulosta ja Boren jälleen asialla. Ihan erän lopussa TU tuli pukukoppimaalilla tasoihin kapteeni Tuomas Määttälän iskiessä pallon maaliin. Rikkonainen ja kiihkeä erä, tauolle lukemissa 2-2.

2.Erä.

Toiseen erään syke hieman tasoittui, peli tarkentui ja jäähyt loppuivat. Paikkoja oli molemmissa päissä, mutta moket ja tolpat pitivät tiukasti maalit vähissä. Erän ainoat maalit nähtiin todellisessa tehohetkessä, kun TU iski 27:08 ja 27:29 osumat ja tauolle lukemissa 4-2 TU:n johdossa.

3.Erä.

Kolmas erä alkoi siitä mihin toinen jäi, ja molemmat pyrkivät minimoimaan virheitä. Erikoistilanteet olivat pelissä isossa roolissa, ja kun Roope Tiala istui pelin toista kakkostaan, Janne Tiilikainen onnistui kaventamaan jälleen ylivoimamaalilla pelin 4-3. Tästä ei kuitenkaan TU hätääntynyt, vaan kuitti tuli nopeasti. Hipa nukahti oman pään vaparissa, Tuomaksen poikkari Laurille meni hölmistyneen Hipan läpi ja pallo luonnollisesti maaliin. Pelin lopun rynnistyksessä Hipa onnistui kertaalleen rankkarista kaventamaan, mutta rinnalle nousemaan ei. 2sek ennen loppua Hipan ilman maalivahtia myllytyksen päätteeksi Lauri nautiskeli illan kolmantensa tyhjään maaliin. Loppulukemat 6-4 TU:lle.

Yhteenveto:

Kahden kovan puolustuspainotteisen pelin jälkeen puolustusasenne oli hiottu kohdilleen. Valmistautuminen peliin oli myöskin kiitettävällä tasolla, ja tahtotila voittamiseen kunnossa. Tämän seurauksena nähtiin poikkeuksellinen peli siinä mielessä, että TU ei päästänyt yhtään normaalia pelitilanne maalia vaan kaikki maalit syntyivät erikoistilanteista. Myöskin kaikki kolme viisikkoa saivat kokonaisuutena ehjän pelin. Loistavaa taistelua ja keskittymistä vaihdosta toiseen! Erittäin tärkeä avausvoitto ja henkisesti maukas päänahka Hipasta. Kentän kuningas oli ehdottomasti Aleksi Huhtala, joka piti pilkkanaan Hipan ukkeleita vaihto vaihdon jälkeen. Myöskin maalissa Tomi Alakarjula pelasi loistavan ottelun ottaen useamman äärimmäisen tärkeän torjunnan. Tomi intoutui jopa hieman kommentoimaan peliä:

"Joka jätkä pelas kunnon asenteella ja halus voittaa pelin niin maalivahin on helppo silloin pelata ja ottaa tarvittaessa muutama koppikin. Tasakentällisin meillä ei ollu mitään hätää missään vaiheessa, kaikki päästetyt tais tullakkin jonku sortin alivoimassa tai tasavajaalla pelatessa."

Tämä viikko vietetäänkin pelkästään reenaten, kun pelit jatkuu poikkeuksellisesti ensi viikon ma 15.10 Seinäjoella. Vastassa sarjanousija Konnat. Lähempänä ennakkoa.

Iso kiitos vielä kaikille mukana olleille! Kotipelit Toholammilla on pelaajalle mahtavia kokemuksia!

Pahoittelut vielä mediavastaavan toimittamasta riittämättömästä mokkaruutu määrästä. Suosio ei varsinaisesti yllättänyt, varautuminen oli heikohkoa. Parannetaan ensi kerralla.

Seuraava kotipeli 20.10 klo 15 ja vastassa MLT! Nähdään viimeistään siellä!