Hiihtäjät leireilivät Vuokatissa
29.10.2019 13:42 Uutiset / Pääsivusto

Kuvassa leirille osallistuneet hiihtäjät:(vas.)Miia Säilynoja, Airi Kentala, Iina Rantakangas,Arto Rantakangas,Juhani Jämsä,Ruut Asiala,Riku Hakala,Roope Etelämäki,Mikko peltokangas,Roni Etelämäki ja Rasmus Remesaho,edessä Timo Hakala

TU:n hiihtoleiriä vieteltiin Vuokatissa pitkän hiljaiselon jälkeen lokakuun loppupuolella yhteensä 14 henkilön voimin. Mukaan mahtui niin nuoria uusia lupauksia kuin vanhoja konkareitakin. Ohjelman leirille oli valmistellut koutsina toiminut Timo, joka otti päävastuun miesten ryhmän valmennuksesta. Tyttöjen ja naisten puolelle saimme ulkopuolisen vahvistuksen, kun Säilynojan Miia koppasi nuorten ja naisten valmennuksesta vastuun.

Leiri pyörähti käyntiin torstaina majoittumisella, jonka jälkeen kaikki paikalle ajoissa saapuneet lähtivätkin heti pikimmiten sauvakävelytreenin pariin. Treeni sujui mallikkaasti ja koska mäkeä on tarjolla Vuokatissa, niin tottakai käytimme hyväksi sitä sauvarinteessä. Ja loppuun sitten tietenkin pienet sauvaloikat, ettei ihan kävelyksi touhu mennyt ;) Sen jälkeen sitten syömään ja loputkin leiriläiset saapuivat sopivasti perille.

Perjantai-aamu valkeni sateisena ja tehtiin päätös, että lähdetään ensilumenladun sijasta kuluttamaan Vuokatin hiihtoputkea. Aamupäivän treenissä keskityttiin tekniikkaan ja ylipäätään totuteltiin taas suksilla hiihtämiseen. Treenin jälkeen sitten alettiinkiin koluamaan läpi tekniikkavideoita, jotka aamun treenissä otettiin. Porukalla oli mukava käydä läpi videoita ja tuumia yhdessä missä olisi kehitettävää ja mitkä osat olivat jo hyvin hallussa! Iltapäivällä sitten siirryttiin sateen väistyessä ensilumenladulle ja miehillä olikin ohjelmassa nopeusvetoja Miian ohjatessa tekniikkaa toiselle ryhmälle. Treenin jälkeen miesten huushollissa läpsäistiin sauna päälle ja alettiin vääntämään "hard core" keskivartalon kuntopiiriä odottelun ajaksi. Loistavaa asennetta ja tekemisen meininkiä alkoi löytymään ja kukaan ei antanut periksi, vaikka ähinä ja puhina voimistui loppua kohden. Treenin ja saunan jälkeen hoidettiin jälleen tärkein kestävyysurheilijan tehtävä eli riittävä syöminen!

Lauantaina herättiin jälleen uuteen päivään ja vesisateen uhatessa päädyimme taasen putkeen. Ja koska leiri oli saavuttanut puolivälin ja porukka oli edelleen hyvissä voimissa, niin oli aika alkaa kiristää vähän tehoja irti hiihtäjistä. Kaikki suorittivat nousevatehoisen treenin vapaalla ja taisi se välillä mennä vähän kilpailun puolellekin osalla hiihtäjistä ;) Mutta treenistä selvittiin ja loistavaa asennetta taas nähtiin hiihtäjiltä. Puolenpäivän jälkeen suoritettiinkin jo perinteeksi muodostunut tekniikkavideoiden analysointi! Ja ei aikaakaan kun porukka oli taas lähdössä treenin pariin, tällä kertaa tosin oli havaittavissa jo pientä väsymystä ilmassa, mutta palauttava sauvakävelylenkki teki taikojaan. Tosin treenin lomassa käytiin pienet viestikisat ja olihan siellä saanut yksi hiihtäjä houkuteltua muut laskettelurinteen huiputukseen, vaikka alussa kannatus ei ollut houkuttanut muita. Treenin jälkeen käytiin taas saunassa ja miesten puolella alettiin ihmettelemään syömään lähdettäessä, mihin yksi hiihtäjä oli kadonnut. Pienen ihmettelyn jälkeen saimme selvyyden, että kaveri oli lähtenyt salaa ladulle vielä hiihtämään! Viimeistä iltaa vieteltiin sitten yhdessä miesten sekä naisten huoneistojen kesken kahden tietovisan parissa. Ja epäselvyyttä tuloksista ei jäänyt, Paronit (miesten huoneiston nimi) veivät voiton molemmissa kisoissa.

Sunnuntaina olikin sitten aika lähteä toteuttamaan viimeinen treeni ladun pariin kevyen hiihdon merkeissä leirin päätteeksi. Tosin meno oli välillä railakkaa, kun maamme hiihtokärki oli nöyrtynyt konkarimme edessä ja tästähän oli pilke silmäkulmassa kommentit annettu puolin ja toisin ;) Leirin yhteenvetona voi todeta, että tekeminen ja motivaatio itsensä kehittämiseen hiihtäjänä oli kaikilla osallistujilla kunnossa. Ja tiimihenki pääsi myös vallalleen tässä "yksinäisten susien" lajissa. :) Tästä on hyvä jatkaa kohti tulevaa hiihtokautta! (Timo)


HIIHTÄJÄT KIITTÄVÄT LEIRIN VÄLIPALOISTA:

Maitokolmio

test

SEKÄ JUOMATANKKAUKSESTA:


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Marraskuu   »
Kategoriat