Blue fox - TU   7 - 4

Uusikaarlebyy

Blue Fox 7 - 4 TU

Tappio kauden avauksesta.

TU:n kausi 2018-19 käynnistyi 2.divarin osalta lauantaina 22.9 Uusikaarlepyyssä Blue Foxin vieraana. Ennakkoon tiedossa oli, että vastustaja tulee olemaan kova ja sitähän se olikin. TU sai jalkeille 14 kenttäpelaajaa sekä maalivahdit, joten hieman vajaalla kokoonpanolla lähdettiin taistelemaan.

1.Erä.

Blue Fox aloitti ottelun todella vahvasti ja karvasi ensimmäiset 10min koko viisikolla päädystä asti. Onneksi TU oli hereillä ja puolusti ja peitti nöyrästi. Lopulta alkurynnistys palkittiin, kun TU joutui rikkomaan läheltä omaa maalia. Sampo jäähylle ja lähivaparista ahkerasti maassa makoillut Lassander napautti takatolpilta tyhjiin. Maali jäi erän ainoaksi. Tauolle kotijoukkueen 1-0 johdossa.

2.Erä.

Toinen erä jatkui pitkälti siitä mihin ensimmäinen päättyi. Blue Foxin korkea karvaus tuotti TU:n avauspelaamiseen isoja ongelmia. Erä oli myös aika rikkonainen, sillä molemmille joukkueille vihellettiin kahdet kakkoset. Blue Fox onnistui kertaalleen ylivoimalla, TU ei. Ennen ylivoimamaaliaan, Foxit onnistuivat myös hieman onnekkaalla pompulla saamaan pallon maaliin, joten tauolle lukemissa 3-0 kotijoukkueelle.

3.Erä.

Kolmannessa erässä TU pääsi hieman paremmin peliin mukaan. Erässä maalinteon aloitti kuitenkin Foxit onnistumalla iskemään maalin edestä lukemiksi 4-0. Ottelua kerettiin pelata reilu 49min ennenkuin TU onnistui rikkomaan kuparisen. Laurin syötti kulmasta maalin eteen ja pallon verkkoon ohjasi viime kauden kiikareilla vetänyt Timi Kopsala. Foxit kuittasivat kuitenki seuraavilla minuuteilla pariin kertaan ja ottelu alkoi olla siinä. Ottelun lopussa TU onnistui kaunistelemaan vielä numeroita Niko Jämsän, Harri Keskisipilän sekä Elias Ritolan maaleilla. Erän maalit tasan 4-4 ja loppulukemat 7-4 Blue Foxille.

Yhteenveto:

Blue Fox lähti tähän sarjaan yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista eikä syyttä. TU oli selkeä altavastaaja ensimmäiset 40min ja ainoastaan uhrautuva puolustuspelaaminen ja maalivahti Wiiksi Siermalan loistopeli piti numerot siedettävinä. Vaikka pisteitä ei tullutkaan, oli kuitenkin hyvä ja tärkeä asia saada heti kova peli kauden alkuun. Päästiin kunnolla kyykkiin ja pallottomana puolustamaan omaa päätä ja sitä kautta myös hyvä taisteluilme heti kauden alkuun. Hienoa oli myöskin saada onnistumisia heti kauden alkuun maalintekijöille. Täytyy myös antaa tunnustusta Tähtihalliin saapuneille katsojille, jotka loivat hienon tunnelman pelata sählyä. Liian montaa vieraspeliä ei valitettavasti ole, joihin saapuu yli 100 katsojaa, joten kiitos!

Pelin parhaana palkittiin ansaitusti maalivahti Mika Siermala, joka poimi komeat 31 torjuntaa: "Mahtavaa oli päästä pelaamaan jälleen TU paidassa ja Tähtihallissa. Joukkueen esitykseen olen tyytyväinen ja tästä on hyvä jatkaa pisteenmetsästystä!"

Pelit jatkuu viikon päästä sunnuntaina 30.9 Vaasassa Paappojen vieraina, joten vastustaja ei ainakaan heikkene. Lähempänä ennakkoa.

Tilastot
Blue fox

7 - 4

1 - 02 - 04 - 4
49'MaaliKopsala Timi
49'MaalisyöttöHyväri Lauri
55'MaaliJämsä Niko
55'MaalisyöttöMäättälä Tuomas
57'MaaliKeskisipilä Harri
57'MaalisyöttöHyväri Lauri
59'MaaliRitola Elias
59'MaalisyöttöTiala Roope