TU - SB Vaasa YB  7 - 8

Lampin halli

TU 7 - 8 SB Vaasa Young Boys

Kausi päättyi tappioon.

Kauden päätöskarkelot pidettiin perjantaina Toholammilla, kun Vaasasta saapui vastustajaksi SB Vaasa Young Boys. Pelissä ei juuri panosta enään kummallakaan joukkueella ollut, mikä ei kuitenkaan pelin kulkuun onneksi juuri vaikuttanut. Harmittavan kapeahkolla rosterilla TU joutui lähtemään otteluun. Joka tapauksessa saatiin hieno ottelutapahtuma jälleen pelattua.

1.Erä.

Ottelun alku antoi viitettä että tässä pelissä nähdään paljon maaleja, kun vierasjoukkue aloitti maalinteon jo puolen minuutin pelin jälkeen. Heti perään TU iski kuitenkin kaksi salamamaalia. Viitisen minuuttia myöhemmin YB siirtyi johtoon jälleen kahdella lyhyen ajan sisällä tehdyllä maalilla. TU tuli tasoihin ylivoimalla, minkä Vaasa onnistui kuittaamaan ja tauolle YB:n johdossa 3-4.

2.Erä.

Toisen erän alkuun Young Boys iski jälleen kahteen kertaan, mikä riitti maalissa aloittaneelle Jesse Sepälle ja Jalakku maaliin. Jalakku ottikin heti useita tärkeitä koppeja ja kun Miika Vähähyyppä onnistui kaventamaan, tauolle lukemissa 4-6.

3.Erä.

Kolmas erä alkoi katastrofaalisesti, kun Young Boysin Nico Karlström taisteli todellisen tahtomaalin ja perinteinen sätkimis tuuletus päälle. Tästä sisuuntuneena TU paransi otteita ja tulikin jo maalin päähän. Sen jälkeen annettiin kolme kertaa mahdollisuus ottaa peli haltuun YV:llä, niissä kuitenkin vain kertaalleen pallo maaliin. Väliin YB onnistui maalinteossa. Vajaa 3min jäljellä ja TU:n jäähypörssin voittanut Hane Torvikoski jäähylle, eikä kunnollista kiriä enään saatu päälle. Loppulukemat 7-8 Vaasan hyväksi.

Yhteenveto:

Aika loppukauden hengen mukainen ottelu. Turhan paljon keskialueen virheitä ja vastustaja sai kohtuuttoman paljon ylivoimahyökkäyksiä. Avauspeli ei oikein toiminut kuin ajoittain, mikä hidasti peliä ja sitä kautta virheiden määrä kasvoi. Saatiin kuitenkin hieno hyväntekeväisyys tapahtuma tehtyä ja mukava potti Pikku Hermannille. Mahtavaa oli myös SB Vaasa Young Boysin osallistuminen! Todella hieno ele, iso kiitos siitä! Kiitos myös kaikille paikalle saapuneille ja hienon tunnelman luoneille!

Pelin parhaana palkittu hienon kauden ja pelin pelannut Sampo Uusitalo: "Kauden viimeiseen peliin oli vaikea saada fiilistä, koska panoksia ei juurikaan ollut. Lukuisat silmäparit ja kannustus autto (Tsumii), mutta ei näköjään riittänyt. Vaasalaiset halusi enempi päättää kauden voittoon. Tämä peli on jo unohdettu ja keskitytään kauden päätös tapahtumaan! Kiitos ja anteeks #Peto"