SB Kauhajoki - TU   7 - 10

Koulukeskus Kauhajoki

SB Kauhajoki 7 - 10 TU

Vierasvoitto Kauhajoelta!

Lauantaina 17.2 pelattiin TU:n kauden 16.ottelu Kauhajoella, jossa vastassa luonnollisesti SB Kauhajoki. TU lähti otteluun kauden kapeimmalla rosterilla lukuisten sairastelujen ja estymisten takia. Ilahduttavaa oli Valtteri Toivolan mukaan lähtö ensimmäistä kertaa tällä kaudella! Lähtökohdat otteluun olivatkin selvät, Kauhajoki taistelee kynsin hampain sarjapaikastaan ja TU pitää teoreettisia saumoja pleijareista elossa vain voitolla. Siltä se kenties sitten näyttikin..

1.Erä.

TU:n jalat, pää ja harvat ajatukset haihtuivat kenties pitkän bussimatkan päätteeksi viimeistään Kauhajoen karujen lähiömaisemien kohdalla. TU aloitti kyllä maalinteon ja tekikin 3 maalia erässä, mutta jatkuvasti kaveri oli vaarallisilla maalipaikoilla ja maalissa Jalakku poimi tukun tärkeitä torjuntoja. Tauolle lukemissa 3-3.

2.Erä.

Vähän herättiin tauolla kopissa ja pelattiin parempi erä. Kauhajoki keskittyi jäähyilyyn sarjan jäähypörssiä johtavan Anssi Kulmalan johdolla. Kuuluttajan sanojen mukaan tähän vaikutti lähinnä Kulmalan kasvot. TU takoi maaleja totutusti YV:llä ja erävoitto 5-1. Tauolle TU:n johdossa 4-8.

3.Erä.

Kolmas erä menikin sitten voittoa varmistellessa. Erässä nähtiin myös harvinainen AV-maali, joka virheellisesti merkittiin Harrille. Oikeasti maalin teki alati vaarallinen maalitykki Niko Jämsä. Kuuluttaja huomasi pallon olevan rikki maalinteko tilanteessa, mutta varmuutta asiaan ei saatu. Lopussa Kauhajoki hieman kaunisteli lukemia ja loppulukemat TU:lle 7-10.

Yhteenveto:

Ehdottomasti kauden heikoin suoritus, mikä kuitenkin riitti voittoon. Tehtiin se mitä pitikin, eli voitto haettiin. Muuta positiivista oli toki vuotavan Kauhajoen Karhun veren haistaneen pelaajavalmentaja Harri Keskisipilän hurjat tehot. Maalissa Jalakku oli kenties työllistetyin tällä kaudella ja pelasikin jälleen hyvän pelin. Voiton myötä TU säilytti teoreettisen sauman pleijareihin. Kauhajoelta ottelun parhaana palkittiin ensimmäistä kertaa ikinä Anssi Kulmala, onnittelut historiallisesta valinnasta! Hyvän pelin pelannut Tuomas Määttälä ei saanut parhaan pelaajan palkintoa käyttäydyttyään väitetysti epäurheilijamaisesti, josta myös kuuluttaja muisti mainita harvinaisessa loppupuheenvuorossaan.

TU:lta pelin parhaana palkittu Janne Seppälä: "Otteluun oli hieman vaikea syttyä. Tekotsempillä, ykkösketjun maaleilla, toisen ketjun tiukalla puolustuspelaamisella ja Jalkun tärkeillä kopeilla vietiin tämä matsi. Oli hienoa huomata miten monta TU fania oli lähtenyt Kauhajoelle asti katsomaan peliä! Ps. ”Peliä pelataan molempiin suuntiin”, mutta viisi tehtyä maalia kymmenestä pitäisi mun mielestä riittää parhaan pelaajan palkintoon sekä vastustajan neljä maalia seitsemästä kenties myöskin"

Seuraava peli pelataan jälleen hämyisellä Pohojanmaalla su 25.2, kun bussi suuntaa Ilmajoelle ISB:n vieraaksi. Lähempänä ennakkoa.