SB Vaasa YB - TU   11 - 10 JA

Botniahalli Mustasaari

SB Vaasa YB 11 - 10 ja. TU

Jatkoaikatappio!

Jälleen pelattiin Pohjanmaan lohkossa viikonloppuna 2.divaria ja kauden 9.pelikierros. TU kohtasi Vaasassa SB Vaasa Young Boysin. TU lähti otteluun hakemaan tosissaan voittoa edellispelin tappio niskassa. Ketjumuutoksia jouduttiin tekemään poissaolojen takia ennen peliä, sekä pelin aikana. Young Boys oli saanut farmisopimuksen kautta 1.divarin pelaajia mukaan vajaan kentällisen, mikä kyllä näkyi joukkueen otteissa..

1.Erä

TU sai hyvän alun peliin ja vajaaseen 4min iski 3 maalia. Tämä riitti YB:n maalivahdille ja mies vaihtoon. Vaasan divarimiehet onnistuivat samaan rytäkkään tekemään myöskin maalin. Maalivahdin vaihdosta piristynyt Vaasa onnistui kuromaan kahden maalin karkumatkan kiinni. Erän loppuun TU iski kuitenkin kahdesti ja tauolle 3-5 TU:n johdossa.

2.Erä.

Toinen erä oli melkoista kissa-hiiri leikkiä kun vuoron perään joukkueet iskivät pari maalia putkeen. Vaasa onnistui tulemaan kaksi kertaa jo maalin päähän. TU vaihtoi maalivahtia myöskin, kun Jalakku teki tilaa Jesse "hesuu" Sepälle. Maaleja tehtiin 8 kappaletta ja tauolle TU:n johdossa 7-9.

3.Erä.

Kolmas erä menikin sitten Young Boysille. Heti erän alkuun Vaasa tuli jälleen maalin päähän. Tuomas Määttälä onnistui tekemään TU:n ainoan maalin erässä. Varsinkin viimeinen 10min oli Young Boysin näytöstä. Peli pyöri lähes jatkuvasti TU:n päädyssä ja Vaasa onnistui tulemaan tasoihin. Varsinainen peliaika päättyi 10-10.

Jatkoaika.

Jatkoaika pelattiin muuttuneiden sääntöjen takia 4vs4 pelillä joka ei kovin kummoisia hienouksia herättänyt. Young Boys onnistui vastahyökkäyksen päätteeksi tekemään voittomaalin ajassa 61:50 ja jälleen divarimies asialla. Loppulukemat 11-10 Vaasalle ja 2 pistettä jäi YB:lle. TU:lle mukaan toki tärkeä 1 piste, joka piti sarjasijoituksen ennallaan toisena.

Yhteenveto:

Tämä peli oli melkoista päästä päähän juoksemista. Molemmat joukkueet hakivat hanakasti maaleja. Hyökkäys on monesti paras puolustus, mutta jos päästää 10 maalia niin vaikea on pelejä voittaa. Vaasalta hyvä nousu, eikä selkäranka katkennut missään vaiheessa vaikka TU kerta kerran jälkeen karkasi parin maalin karkumatkalle. Pelin alku saatiin alkukauden tasolle, mutta puolustuspelaaminen vielä vähän sakkasi. 1.kenttä oli jälleen liekeissä ja Lauri Hyvärin paikalla pelannut R-H Haapaniemi oli hirmuiskussa tehoin 2+5. Saapa nähä miten valmennusjohto reagoi, kunhan Hyväri toipuu ylävartalovammasta. Myöskin maalissa ollut Jesse Seppä onnistui hyvin ja käytännössä pelasti pisteen TU:lle. Ennakossa maalien perään kysellyltä Niko Jämsältä ei taaskaan maaleja nähty. Maila vaihtoon, vai kenties extra reeniä?

Pelit jatkuu tulevana lauantaina Lohtajalla kun TU matkaa Hipan pikkuaskiin. Ennakkoa lähempänä.