Pihtiputaan lukion terveisiä
13.1.2018 19:04 Uutiset / Jaoston pääsivusto

Pihtiputaan lukio

Koulutie 2, 44800 PIHTIPUDAS

puh. 044 4596873

pentti.raisanen@pihtipudas.fi

https://peda.net/pihtipudas/lukio

8. tammikuuta 2018

SEUROJEN YHTEYSHENKILÖILLE

Hyvä maastohiihdon ystävä,

Olen Joona Kurikkala, Pihtiputaan lukion hiihtolinjan päävalmentaja. Lähestyn sinua kahdesta näkökulmasta. Ensimmäinen tavoitteeni on kantaa vastuuta maastohiihdon harrastajamääristä ja toinen näkökulmani on lukiomme hiihtolinjan markkinointi.

Maastohiihto on ollut viimeisen kymmenen vuoden ajan mielestäni kovassa syöksykierteessä harrastajamäärien osalta. Lasten ja nuorten pitäminen lajin parissa on ollut huonojen talvien ja joukkuelajien suosion puristuksessa haasteellista ja monessa seurassa jää kokonaisia ikäluokkia ilman yhtään aktiivista harrastajaa. Maastohiihto kestävyyslajina, yksilölajina ja ulkoliikuntapainotteisena lajina ei vastaa lasten ja nuorten arkea, minkä vuoksi hiihto näyttäisi kulkeutuvan enää ”verenperintönä” sukupolvelta toiselle. Varsinkin siirtyminen lapsuudesta nuoruuteen näyttäisi karsivan harrastajamääriä kovalla kädellä.

Näen lukiomme hiihtolinjan yhtenä mahdollisuutena rohkaista nuorta pysymään lajin parissa. Voimme tarjota kotiseurasta riippumatta samasta ikäryhmästä koostuvan harjoitusryhmän, jossa yksin puurtaminen voidaan muuttaa ryhmässä harjoittelemiseksi. Nuori jatkaa valmennussuhdettaan henkilökohtaiseen valmentajaansa, jonka kanssa teemme yhteistyötä harjoitusohjelman yhteensovittamiseksi. Tarjoamme neljä kertaa viikossa laadukkaan yhteisharjoituksen loistavissa olosuhteissa. Koulukeskuksestamme lähtee latuverkosto ja pururadan lähiympäristöön on tehty ajantasaistettu suunnistuskartta. Käytössämme on myös kuntosali ja liikuntasali sisäkaudelle. Syksyllä 2018 hiihdämme ensilumenladulla, johon on opiskelija-asuntolasta matkaa n.500m. Paikallisia olosuhteita täydennetään viikonloppuleireillä Vuokatissa sekä ensilumenleireillä Levillä.

Lukiossamme opiskelija hoitaa ensisijaisesti opiskelunsa kunnialla ja saa lisäksi mahdollisuuden kehittyä hiihtäjänä lähtötasostaan riippumatta. Vuosien varrella olemme valmentaneet myös muiden kestävyyslajien urheilijoita. Jos seurassanne on urheilija, joka voisi hyötyä tarjoamastamme mahdollisuudesta, olethan ystävällinen ja välität viestini hänelle.

Ystävällisin terveisin

Joona Kurikkala, p. 040 8600761 sp. joona.kurikkala@pihtipudas.fi

Liikunnan lehtori, Hiihtolinjan päävalmentaja

Pihtiputaan lukio


   
Lisää uutisia
Hiihto
«  Marraskuu   »
Kategoriat